Klarinett, saxofon och flöjt – Nybörjarkurs – Vuxna

Vill Du lära dig spela låtar på klarinett, saxofon eller flöjt?

Här kan du ladda ner information om kursen som pdf och jpeg.

Kursprojekt Gästrikland inbjuder nu vuxna nybörjare att lära sig låtspel på klarinett, saxofon och flöjt och ett baspaket av låtar så att kursdeltagarna sedan kan bli aktiva medlemmar i något av spelmanslagen i Gästrikland. Kursen omfattar cirka 80 kurstillfällen och pågår i drygt två år, cirka 35 kurstillfällen per år.

Sista anmälningsdag: 30 september

Kursledare är Bertil Fält, som arbetat som pedagog i många år, och Olle Nilsson, som spelat klarinett i mer än 30 år. Bertils huvudinstrument är saxofon. Bertils budskap: ”Samspelskurs för blåsare – även nybörjare
Musik är ett fantastiskt sätt att umgås. Låtval och arrangemang anpassas hela tiden efter gruppens utveckling. Välkomna !”

Detta är en nybörjarkurs för dig som vill spela klarinett, saxofon eller flöjt! Vi har inga förkunskapskrav, annat än att Du förfogar över ett instrument. Exakt hur kursen ska läggas upp ligger i händerna på kursledarna och de kursdeltagare som anmäler sig. Vi vill att personer som aldrig spelat ett instrument ska kunna anmäla sig men erfarenheten från våra kurser
visar att ibland har en stor andel av de som anmält sig redan spelat på samma instrument tidigare eller spelat något annat instrument. Därför behövs ett möte mellan kursledarna och de nya kursdeltagarna.
Inom folkmusiken är låtspel på gehör dominerande och därför är det värdefullt för kursdeltagarna att lära sig det.
Kursdeltagarna lär sig spela till dans, till vals, schottis, polka, hambo och polska, i ett dansant tempo.

Kursavgift: Kursdeltagarna binder sig för en termin i taget.
10 till 20 kurstillfällen per termin.
Avgift 90 kronor per kurstillfälle.

Bertil Fält har undervisat i flöjt, klarinett och saxofon under många år och har fått ett antal utmärkelser för sin pedagogiska gärning. Bertil spelar idag i spelmanslaget Låtstugan som leds av välkände Görgen Antonsson, samarbetar med folkmusikern Lisa Rydberg med flera. Bertil har även varit ledare för ungdomsstorbandet GUBB i 25 år.
Olle Nilsson började spela klarinett i Gävle Musikskola på 1960-talet vid nio års ålder. Han har spelat i olika orkestrar sedan 1970-talet. Idag spelar han i Valbo musikkår och Skutskär musikkår och ofta även med andra orkestrar.

Anmälan snarast till

Göte Andersson:
Sandvikens Spelmanslag,
tel 070-575 54 00

Frågor: Ring 070-575 54 00 eller
Epost: gote.andersson@folkmusikfesten.nu