Kurs i låtspel – Spela Gästrikelåtar

Kursverksamheten startar nu i oktober. Vi har utrymme för fler deltagare.

Vi erbjuder kurser i låtspel på fiol och andra instrument för vuxna.

  • Kurs för dig som redan kan spela och vill lära dig låtar från Gästrikland.
  • Kurs för dig som inte spelat förut
Ny låtspelsskurs som spelmanslaget har startat

Ledare: Petter Findin
Anmälan: info@folkmusikfesten.nu

Avgift: 600 kronor för cirka tio kurstillfällen under hösten

Frågor: Ring 070-5755400 eller
Epost: gote.andersson@folkmusikfesten.nu

Petter Findin

Petter Findin är en multiinstrumentalist och kompositör/arrangör ursprungligen från Sandviken. De senaste 15 åren har han bott och arbetat i framförallt Göteborg och Stockholm men sedan drygt ett år är han tillbakaflyttad till sina rötter i Gästrikland och bor nu i Storvik.

Petter har sedan ung ålder stått med fötterna i lika delar jazztradition som svensk folkmusik, framförallt på huvudinstrumenten fiol och saxofon. 2002 blev han antagen till båda utbildningarna i ”Svensk folkmusik”- och ”Afroamerikansk” inriktning på musikerlinjen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Senare har han även vidareutbildat sig till musiklärare/instrumentallärare vid Göteborgs universitet 2006.

Inom folkmusik har Petter framförallt verkat för att bevara och sprida kunskap om Gästriklands låttradition samt utvecklat och fört musiken vidare. För detta har han bland annat tilldelats Jernbergsstipendiet.

Inom jazz och improvisationsmusik har han arbetat med flertalet ensembler och storband varav Sandviken Big Band naturligtvis är ett. Hans Göteborgsbaserade jazzkvintett Svenska Improvisations har även lovordats hos såväl kritiker som publik.

För närvarande arbetar Petter som musiklärare för årskurs 1-6 på Murgårdsskolan i Sandviken, samt frilansar som musiker och kompositör/arrangör.

Petter leder Sandvikens Spelmanslags Ungdomssektion och han är även spelledare i Sandvikens Spelmanslag.